OSMANİYE / MERKEZ - Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi

Kas

OKULUMUZ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZLE BİRLİKTE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE DOLU DOLU BİR ANMA HAFTASI GEÇİRDİK

Öğretmen ve öğrencilerimizle Şehitlerimizi ziyaret ettik…..

Okulumuz hazırlık sınıfı öğrencileri ve öğretmenlerimizle Osmaniye Şehitliğini ziyaret ettik.  Okulumuz Edebiyat Öğretmeni Ali PAK  “şehitlik” ile ilgili bir konuşma yaptı.  Ziyaretimiz sırasında kendisi de asker olan bir şehit yakını ile tanıştık. Şehit yakını kısa bir konuşma yaparak duygularını paylaştı.  Kardeşinin şehit olduğunu onu hala unutamadığını söyledi. Vatanı korumanın   hepimizin görevi olduğunu söyledi.

Dua ederek şehitlikten okula döndük.

Eyl

Okulumuza yeni başlayan hazırlık sınıfları öğrencilerimiz için okula uyum programı kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Eyl

Servis ihalesi ve Muafiyet sınavı ile ilgili açıklamalar duyurular bölümünde yayınlanmıştır.

Nis

18 Nisan 2018 Çarşamba günü yapılacak PİSA sınavında 42 öğrencimiz Türkiyeyi temsil edecektir. Öğrencilerimize başarılar dileriz.

Nis

Çanakkale’de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, milletimize hem zaferi getirmiş, hem de Kurtuluş Savaşımız için gerekli olan cesareti ve mücadele ruhunu vermiştir.

Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk Milleti’nin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Nis

Bu ay ki kariyer günleri konuğumuz Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyyüp TEL´di.

Kudüs konulu konferansta ise Korkut Ata Üniversitesi Öğretim görevlisi Dr Muhammed Fazıl HİMMETOĞLU öğrencilerimizle birlikteydi.

TOSÇELİK SOSYAL BİLİMLER LİSESİ FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

Mrt

Sosyal Hizmetler Akdeniz Bölge sorumlusu Merve Can, Halkla ilişkiler sorumlusu Sinan ARAS ve LÖSEV Osmaniye temsilcisi Gülçin APAK, öğrencilerde lösev bilinci oluşturmak amacıyla okulumuza geldiler.

Mrt

Öğretmenlerimiz ve hazırlık sınıfı öğrencilerimiz Diriliş Karatay filmi için sinemada bir araya geldiler.

Mrt

Gelenekselleştirdiğimiz ziyaretimizle kardeş okul Remzi Özer Yatılı Bölge Ortaokulundaydık.

Mrt

Gençler kategorisinde dört kategoride de il birincisi olan öğrencilerimiz okullarına madlaya ve kupalarla döndüler.

Mrt

Okul müdürümüz Mehmet YORULMAZ 8 Mart Dünya kadınlar gününde bayan öğretmen arkadaşlarımızın  ve çalışanlarımızın gününü kutladı.

Mrt

Gençler B kategorisi Atletizm müsabakalarında Erkeklerde 1. Kızlarda ise 2. olduk

Mrt

İslamiyette Kudüs, dünyadaki en kutsal üçüncü şehirdir. En kutsal şehirlerin, Müslümanlığın doğduğu yer olan Mekke ve Medine olduğunu düşünürsek gerçekten İslam dünyasında Kudüs’ün ne kadar önemli bir yer olduğunu anlayabiliriz. Ayrıca Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir